Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nde, 70 yaşındaki hastaya uyutulmadan ve ameliyata gerek kalmadan suni damar takılarak tedavisi yapıldı.
Karın ağrısı şikayeti ile Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran 70 yaşındaki hastaya, Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nde yapılan tetkikler sonucunda kalpten çıkan ve karın bölgesinde devam eden ana atar damar genişlemesi teşhisi konuldu. Damar yapısındaki bozukluk sonucu damarlarda yüksek çapta balonlaşma ile seyreden ve yırtılması halinde hayati tehlike taşıyan durum karşısında Kalp Damar Cerrahisi Op. Dr. Orhan Güngör ve ekibi ameliyat yöntemi yerine lokal anesteziyle kasıktan girilen yöntemle suni damar yerleştirdi.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi uzmanlarından Opr. Dr Orhan Güngör, "Anjiografi ünitesinde hastamızı uyutmadan sadece lokal anestezi altında müdahaleye aldık. Hastanın sağ kasığından girilerek, özel bir yöntemle kapalı halde gönderilen suni damarın balonlaşmış olan karın ana damarı içine yerleştirdik. Böylece kan akışı balonlaşmış olan bozuk damar yerine yerleştirilen suni damar içinden sağlandı. Başarılı olan bu müdahale ile hastamızı büyük bir ameliyata gerek kalmadan çok kısa sürede eski sağlığına kavuşturduk" dedi.
Kaynak: iha