Elazığ’da Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından başlatılan kaldırım işgallerini önlemeye yönelik kampanyaya, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top’tan destek geldi.
Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından başlatılan kaldırım işgallerine son kampanyasına bakkal esnafı olarak duyarlı davrandıklarını ancak seyyar satıcılar ve bir kısım esnafın kaldırım işgali yapmasının bu duyarlı davranışlarının önüne geçtiğini ifade etti. Ziyaretler yaparak kaldırım işgalli yapmamaları konusunda esnafa uyarılarda bulunan Top, esnafın çoğunun kaldırım işgali yasağına uyduğunu belirterek, "Esnafımız bu konuya çok duyarlı. Belediye Başkanımız tarafından başlatılan kampanyanın tüm yönleriyle yürütülmesini istiyoruz. Bildiğiniz gibi Pazar yerleri var, yollarda, sokaklarda, pazartesi pazarı, Salı pazarı, Perşembe pazarı, bunlara semt pazarları oluşturulması lazım. Özellikle mahalle aralarından çıkması gerekiyor. Özellikle çok kaldırım işgali tabelalarının biran evvel indirilmesini istiyoruz. Biz işgalci değiliz, biz terörist değiliz: Esnafımız bu broşürlerden rahatsızlar. Çünkü bu kurala uymuşlardır: Ama ne hikmetse kayıt dışı, yani ruhsatsız iş yerleri çok fazla. Bunların üzerine gidilmesi lazım: seyyar satıcıların üzerine gidilmesi lazım. Pazar yerleri konusunda yeni bir düzenleme yapılması lazım. Bu kaldırımlar vatandaşın malıdır. Ne belediyenin ne de esnafımızın malı değildir. Burada kul hakkı vardır. Ama orada kul hakkı yiyen oto galericiler vardır: Biran evvel onların çözüme ulaşması lazım: İl dışına çıkartılması lazım. Özellikle takip ediyoruz il dışından gelen seyyar satıcılar var. İşportacılar var. Sabah geliyor akşam gidiyorlar. Yani burayı mesken tutmuşlar. Bir de park ve bahçelerin ruhsatsız çalışmaları var. Yani Amacının dışında. Orada park mıdır, bahçe midir, kafeterya mıdır ne olduğu belirsiz bunların tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Bunların üzerine gidilmesi gerekir. Bir de iskanı yok, imarı yok. Bunlara ruhsat vermeden iş yerlerini açtırmamaları gerekiyor. Esnafımız ürünlerini dışarıda sergileyemiyor ancak seyyar satıcılar istedikleri gibi satış yapabiliyor. Bizler bu kampanya kapsamında seyyar satıcılara da bir yer verilmesini ve semt pazarları oluşturulmasını istiyoruz" dedi.
"BAKKALLAR ODASI OLARAK RAPOR HAZIRLIYORUZ"
Bakkallar Odası’na bağlı çoğu esnafın kaldırım işgaline son vermek için hazırlanan kampanyaya duyarlı davrandığının altını çizen Başkan Top, "Biz oda başkanlığı olarak her zaman esnafımızın yanındayız. Kaldırım işgali konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı esnafımıza teşekkür ediyoruz. Ancak esnafımız bu konuda sıkıntı yaşıyor. Hem seyyar satıcılar hem de kaldırım işgali yapan diğer esnaflarla ilgili şu anda bir rapor hazırlığı içerisindeyiz. Hazırlayacağımız bu raporu Belediye Başkanı Yanılmaz’a ileteceğiz. Bu sorunun çözülmesi ve esnaflarımızın sıkıntılarımızın giderilmesi için belediyeyle ortak hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha