Elazığ Ticaret Sanayi Odası'nın (ETSO) Mayıs ayı meclis toplantısına katılan KOSGEB Elazığ İl Müdürü Ömer Erdoğan, destekler ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Elazığ TSO Mayıs ayı meclis toplantısı A. Hamit Kaya başkanlığında yapıldı. Toplantıya konuk olan Elazığ KOSGEB Müdürü Ömer Erdoğan, KOSGEB destekleri ve Elazığ’daki çalışmalar hakkındaki son durumu anlattı. ETSO Meclis Başkanı A. Hamit Kaya açılış konuşmasında KOSGEB’in işdünyası adına önem taşıdığını belirterek, "Nisan ayı toplantımızda başlatmış olduğumuz işdünyasının işbirliği içerisinde olduğu ve aslında bizler için kurulmuş olan kurum ve kuruluşlarımızla daha etkili iletişim, işbirliği sağlanması için bir araya gelme girişimlerimiz kapsamında bugün KOSGEB Elazığ İl Müdürü Ömer Erdoğan ve kurum uzmanlarını konuk ediyoruz. Yapılan araştırmalarda, ülkemizde kurulan her yüz işletmenin yüzde 80’i ilk 4 yıl içerisinde maalesef kapanmakta bu durum çok ciddi maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır. İşte bu sürecin en iyi şekilde atlatılması ve işletmelerin kendi ayakları üzerinde durabilecek noktaya gelmesinde KOSGEB çok önemli destekler sunmaktadır. Odamız üyelerinin bu desteklerden istifade ederek işletmelerini büyütmeleri, ya da yeni kurulan işletmelerin ilk 4 yılda piyasalara tutunmalarını kolaylaştıracak tüm destek unsurlarından istifade etmeleri için bugüne kadar yapılan başarılı çalışmaların devam ettirilerek çok kapsamlı bilgilendirme faaliyetlerine ihtiyaç olduğunu düşünmekteyim. Özellikle bazı sektörlerde işletmelerimizin bir araya gelerek İşbirliği Güçbirliği Desteğinden yararlanarak ilimize yeni tesisler kazandırılması istihdam anlamında bugün önemli sorunlar yaşayan İlimiz için çok önemli bir girişim olacaktır. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi olarak 2014 yılı içerisinde ilimizde bu alanda 4-5 yeni işletme kurulması noktasında KOSGEB İl Müdürlüğümüzün de destek ve önerilerine ihtiyaç duyduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.
Toplantıda KOSGEB destekleriyle ilgili bir sunum yaparak detaylı bilgiler veren Elazığ İl Müdürü Ömer Erdoğan ise, 2013 yılında Elazığ’a 5 milyon lira destek sağlandığını belirterek, "Meclis başkanımızın ifade etmiş olduğu gibi KOSGEB tarafından iş dünyasına 8 başlıkta sunulan destekler gerçekten büyük önem taşıyor. Bu desteklerden işletmelerimizin tamamının yararlanması için yoğun gayret gösteriyoruz. Veritabanımızda halen 5837 işletmemiz bulunuyor. Bu işletmelerimizin büyük çoğunluğu KOSGEB destekleriyle yakından ilgilenmiyor. Elazığ TSO tarafından geçen yıl bir Çin dış pazar araştırılması yapıldı. Bunun yaygınlaştırılarak sayısının artırılmasını bekliyoruz. Yine Elazığ TSO tarafından bugüne kadar çok sayıda girişimcilik kursları düzenlendi. Bu kurslara katılanlardan 336 kişi kendi işletmesini kurdu. Kurulan işletmelerden bugüne kadar sadece 10 işletme çeşitli nedenlerle kapandı. Burada doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz. Bugün bu imkanı bize sağlayan Kaya ve Elazığ TSO Yönetimine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Mayıs ayı faaliyet raporunun okunmasının ardından meclis üyelerine bilgiler verildi.
Kaynak: iha