Elazığ Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) 'Kampüsteki Gönüllüler Kazanılan Kalpler' isimli proje kapsamında, öğrencilere yönelik sertifikalı gönüllülük eğitimi verildi.
Sosyal Dahil Etme Projeleri kapsamında FÜ tarafından yürütülen, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklediği gönüllülük esasına dayalı proje kapsamında, öğrencilere yönelik sertifikalı gönüllülük eğitimi verildi. FÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Alli, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Orhan Çakar, Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Veysel Kuşçu, Yönetim ve Kişisel Gelişim Uzmanı Yüksel Bağışlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Eğitim programının açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Çakar, projenin amacının ekonomik, kültürel ve sosyal sebeplerle dezavantajlı durumda olan gençlerin sosyal, kültürel, eğitim ve spor aktiviteleri yoluyla sosyal hayata katılmalarını ve sosyal uyumlarının desteklenmesi olduğunu belirterek, proje kapsamındaki faaliyetlere dahil edilecek toplam bin 200 öğrencinin yanı sıra projenin çarpan etkileriyle projenin bitimini izleyen 1 yıl içerisinde 6 bin gencin projeden etkilenmesini beklediklerini kaydetti.
Programa konuşmacı olarak katılan Yönetim ve Kişisel Gelişim Uzmanı Yüksel Bağışlar, gönüllülük ile ilgili katılımcılara çeşitli bilgiler verdi.
Kaynak: iha