Bölgesinde en yoğun aracın bulunduğu Erzurum’da trafik güvenliği masaya yatırıldı. Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında yapılan toplantıda trafiğe ilişkin 2012-2013 yılları istatistikleri ele alındı. Ölümlü ve maddi hasarlı kazaların en yoğun yaşandığı kent içi ve kent dışı noktaların değerlendirildiği toplantıda ayrıca cadde ve sokaklarda sıkıntıya sebep olan uygunsuz araç parkları ve yaya trafiği de görüşüldü.
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan sunumun ardından kent trafiği ile ilgili konuşan Vali Altıparmak kazaların sebeplerinin üzerine yoğunlaşılması ve önlemlerin ona göre alınması gerektiğini belirtti. Yol çalışması yapılan bölgelerde işaretlemelerin sağlıklı yapılmasını da isteyen Vali Altıparmak; “Kazaların bir kısmı fiziki şartlardan kaynaklanıyor. Bunu ortadan kaldırmamız lazım. Sadece kontrolleri arttırarak bunun önüne geçemeyiz” diye konuştu.
Karayolu Trafik Güvenliği Koordinasyon Kurulu 3. Toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise şehirdeki birçok noktada bulunan kavşak ve refüjlerde yeniden düzenleme yapacaklarını söyledi.
Kaynak: iha