Eskişehir Eğitim Sen Şubesi Yönetim Kurulu adına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan açıklamada, yoksulluk politikalarının çocukları eğitimden kopardığı belirtilerek, “Çocukların yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretilmediği sürece 23 Nisan’ı gerçek anlamda bir ‘Çocuk Bayramı’ olarak kutlamak mümkün değildir” denildi.
Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir tarafından yapılan açıklamada, bayram demenin kutlama, neşe, sevinç, huzur, barış demek olduğu belirtilerek Türkiye’nin her fırsatta dünyanın tek çocuk bayramını kutlamakla övünürken çocukların yaşadığı ağır sorunlar ve okulda, sokakta, hatta çalışırken karşı karşıya kaldığı tehlikelerin gün geçtikçe arttığı dile getirildi. Demir, "Sosyal devletin tümüyle ortadan kalktığı, eğitimin, sağlığın özelleştirildiği, toplumun büyük çoğunluğunun açlık sınırının altında yaşadığı, yoksulluk ve geleceksizlik kıskacına alınmış bir gelecek vadedilen ortamda Çocuk Bayramı ne kadar kutlanabilir, ne kadar anlamlı olabilir?" diye sordu.
Bugünün Türkiye’sinde eğitimin giderek daha fazla oranda paralı hale getirildiğini öne süren Demir, “Çocuk işçiliğinin ve okul çağındaki çocukların güvencesiz koşullarda çalışmak zorunda bırakılması, çocuk gelin sorunun derinleşmesi gibi pek çok sorun 23 Nisan’ın gerçek anlamıyla çocukların bayramı olarak kutlanmasını zorlaştırmaktadır. Siyasi iktidarlar çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak için gerekli düzenlemeleri yapmak yerine, uyguladıkları yoksulluk politikaları nedeniyle her yıl binlerce çocuğu eğitimden kopararak çalışmak zorunda bırakıyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha