Paşabahçe Cam Sanayi AŞ Eskişehir Fabrikası’nda çalışan yaklaşık bin 300 işçi greve hazırlanıyor.
Cam İşverenleri Sendikası ile Kristal İş Sendikası arasında sürdürülen 24. Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Kristal İş Sendikası grev kararı aldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kristal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, 20 Haziran’da başlayacak olan grev uygulamasına Şişecam’a bağlı 6 şirkete 10 iş yerinde çalışan 5 bin 800 cam işçisini bağladığını söyledi.
Eskişehir Fabrikası’nda yaklaşık bin 300 işçinin çalıştığını belirten Sendika Başkanı Erdal Akyazı, “Toplu iş sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlık; ücret zammı, düşük ücretli çalışanlar için talep edilen iyileştirme zammı, işe giriş ücreti ve bazı parasal haklar noktasında yaşandı. Ayrıca, bu parasal maddeler kadar önemli olan, çalışanların iş güvencesini ve kazanılmış haklara dönük iki idari madde de uyuşmazlık konuları arasında yer almaktadır” dedi.
Başkan Akyazı, "20 Haziran’a kadar işçiler olarak isteklerimizi dile getirmek için demokratik eylemlerimizi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Kaynak: iha