KESK Şubeler Platformu tarafından yapılan açıklamada, kamu emekçilerinin hakları gasp edileceği zaman KESK’e yönelik itibarsızlaştırma operasyonları için düğmeye basıldığı öne sürüldü.
Konuyla ilgili açıklama yapan KESK Dönem sözcüsü SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, KESK olarak iş güvencesinden taviz vermeyeceklerini, sendikal hak ve özgürlüklerin daha da daraltılmasına izin vermeyeceklerini söylediği için ‘eş zamanlı’ operasyonlarla sindirilmeye çalışıldıklarını iddia etti. Mutlu, “Sömürü ve yağmaya karşı emeğin hakkını, savaşa karşı barışı, ırkçılığa ve şovenizme karşı hakların kardeşliğini kararlılıkla savunduğumuz için kriminalize edilmek istendik” dedi.
Halen çeşitli cezaevlerinde 21 KESK’linin hukuksuz ve keyfi şekilde tutulduğunu belirten KESK Dönem Sözcüsü Yalçın Mutlu, “Başta cezai kavuşturma olmak üzere çeşitli gerekçelerle yönetici ve üyelerimiz açığa alınmakta, sürgün edilmekte ya da haklarında soruşturma açılmaktadır. Gerek bakanlıklar gerekse yereldeki idareciler kendilerini hem savcı hem mahkeme yerine koymaktadır. Hrant Dink cinayeti sanıklarından tecavüzcülere, Malatya Zirve Yayınevi sanıklarından İbrahim Şahin’lere, Veli Küçük’lere, Alparslan Arslan’lara kadar kamuoyunda halka karşı suç işleyen kontrgerilla ve çete faaliyeti yürütenler bire birer serbest bırakılırken, yönetici ve üyelerimiz hala tutukludur. Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında sessiz kalmayacağımızı bir kez daha belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.
Mutlu, tutuklu bulunan arkadaşlarına suç olarak isnat edilen sendikal faaliyetlerin, konfederasyonunun faaliyetleri olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: iha