-FINDIKTAN 2 MİLYAR DOLAR KAZAN, SURİYELİLERE 5 MİLYAR DOLAR HARCA..
-İŞ BEKLEYEN 383 BİN ÖĞRETMENE VERİLECEK PARAYI SURİYELİLERE TAHSİS EDEN DEVLET!.

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) resmi olarak,
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Suriye'den gelen, getirilen (!) sığınmacılara bugüne kadar yaklaşık 5 Milyar Dolar harcadığını açıklayınca,  isyan etmemek mümkün değil.
*
Hem de, Türkiye'ye dış ticarette gerçek manada kazanç sağlayan lider ürün fındıktan bile yılda 2 milyar dolar kazanmak için, üreticisinden ihracatçısına kadar ne zorluklar çekildiği akla gelince.. İster istemez, "Bu kadar hovardalık, bu denli yok yere para harcamak olur mu?" demekten başka bir şey gelmiyor aklımıza..
*
Benim, Temel emicem, Fadime yengem, 60-70 yaşında fındığın dallarına asılarak, "Elin gavuruna muhtaç olmamak için finduğumu toplayrum" diyecek, benim ihracatçım, bir elinde çanta, çantanın içinde Türk fındığı, dünyanın dört bucağına giderek ihracat yapmaya çalışacak, sen Amerikalının keyfi için kardeş bildiğin Esad'ı bir gecede "düşman" ilan edip, 2 milyona yakın Suriyeliye Türkiye'ye doldurman yetmiyormuş gibi, bir de tüyü bitmemiş yetimin hakkı bulunduğu devlet kesesinden şimdiye kadar 5 milyar dolar harcayacaksın.
*
Yok böyle bir şey! Olmaz böyle bir davranış..
Bu tabloya sebep olanlar, çıksın ceplerinden ödesinler bakayım onca parayı!.. Dışarıya 600 milyar dolar borçlandırılmış bir Türkiye'nin cebinden ödemek kolay nasılsa!.. Devletin hazinesine de babanızın kesesi nasıl olsa! Öyle değil mi?
*
Evet, devleti yönetenlerin yanlışlığı ile Suriyelilere harcanan onca para..
"Hangi Suriyelilere?" diye soracak olursanız, hani "Kardeş" dedikleri Esad'ı, bir gecede "Düşman Esed" ilan ederek (daha doğrusu ettirilerek), 3 yıl önce "6 aya kalmaz Şam'da Cuma Namazı kılacağız" diye yola çıkıp da bir türlü kılamadıkları Namazı bırakın (Cuma'nın kazası da yok ama), her yönüyle  başımıza, kasamıza ve hayatımıza musallat ettiği Suriyeliler var ya, hah işte onlar..
*
İşte onların devlet hazinesi ve iş bekleyenlerle ilgili yarattığı tablo:
Matematiğim pek iyi olmadığı için hesap makinesini elime alıp, oturup hesap ettim.
5 Milyar dolar, 2.3'lük kur üzerinden tam tamına 11 milyar 500 Milyon Türk Lirası ediyor.
Bu parayı şöyle bir kenara koyup, iş bekleyen yarım milyonu aşkın öğretmeni ele alalım.
Bir öğretmenin devlete aylık maliyeti, net ücreti, sigortası, vergisi ile yaklaşık 2.500 TL, yıllık ise 30.000  TL. 
*
Sonra geldi sıra yıllık 30.000 TL maaş üzerinden bir yılda kaç öğretmen çalıştırabileceğimize?
11.5 Milyar TL'yi, 30 bin TL'ye böldüğümüzde karşımıza çıkan 383 bin 333 kişi, ya da çalıştırabileceğimiz öğretmen sayısıdır..
*
Tablo için yorum yapmaya gerek yok.. Çünkü, her şey apaçık ortada.. Ama, anlayabilenler için..
*
Sonuç itibariyle, benim Karadenizlim, devleti ve milleti için, ülkesi için çalışıp çaba gösterip, yılda 2 milyar dolar dövizi Türkiye'ye getirecek, birileri de çıkıp, "har vurup harman savururcasına" , Obama'nın, coninin aklına uyarak yerinden yurdundan ettiğin Suriyelilere 5 milyar dolar harcayacaksın..
Allah çarpar adamı çarpar.. Ama bu dünya da, ama öteki dünya da.. Çarpacaktır da...