Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı etüt merkezleri öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenlendi.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen bilgi yarışmasında 8 etüt merkezi öğrencileri birbirleri ile yarıştı. Şehitkamil Belediyesi Etüt Merkezleri arasında organize edilen bilgi yarışmasında finale kalan 8 etüt merkezi öğrencilerine, Türkçe, fen bilgisi, sosyal bilgiler, matematik, genel kültür gibi sorular soruldu.
Öğrenciler arasında kıyasıya yarış olduğu gözlenen bilgi yarışmasında, birinciliği Necmettin Erbakan Etüt Merkezi kazanırken, ikinci Başak Etüt Merkezi üçüncü ise 29 Ekim Etüt Merkezi oldu. Bilgi yarışmasında dereceye girmek için uğraşan öğrencileri, ailesi ve arkadaşları da yalnız bırakmadı. Dereceye giren öğrencilere, Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Rıdvan Fadıloğlu hediyeler verdi.
Bilgi yarışması sonrasında bir konuşmaya yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Rıdvan Fadıloğlu, “22 Etüt Merkezimiz bu yarışmaya katıldı. 8 merkezimiz de finale kaldı. Bizim buradaki amacımız 1’inci, 2’inci seçmek değil özellikle öğrencilerimizin kendilerinin özgüvenini arttıracak bir aktivite olarak görüyoruz. Bizim için önemli olan 8’inci sınıftan sonra lisede göstereceğiniz performanstır” ifadelerinde bulundu.
Fadıloğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Geçmiş dönemlerde etüt merkezlerinde eğitim alan kardeşlerimiz Allah’a şükür çok güzel okullara girdiler. İnşallah bu sene 8’inci sınıftaki kardeşlerimiz, diledikleri yerlere gireceklerdir. Ne kadar akademik başarı önemliyse, insanın kişisel gelişimi de önemlidir. Bugünkü yapmış olduğumuz çalışma hem akademik başarıyı ortaya koyma hem de diğer taraftan insanların sosyal yönünü geliştirme, kişisel gelişimini tamamlama açısından önemli. Ben yarışmaya katılan tüm öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bundan sonraki eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Tören, öğrencilere hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: iha