Rekabet olumlu sonuçlar getiriyor. Rekabet sayesinde, siyasal toplumlar birbirleri ile yarışıyor. Bu yarıştan, dünyanın sosyolojik aklı ilerliyor.

Batı rekabet ortamını kendi çıkarı yönünde bozuyor. Rekabetteki bozulma yüzünden, dengesiz gelişme kanunu ortaya çıktı. Batı, bu kanun sayesinde, ekonomik avantajını koruyor.

Batı, başta Türkiye olmak üzere, Müslüman toplumların dine dayalı zaafiyetini biliyor.

Nitekim, ünlü İngiliz Devlet adamı Churchill ''Türkleri savaşarak yenemezsiniz, din adamlarını kullanın. Onlar devleti yıkmak için hazır bekliyor'' diyordu.

Türkiye'nin geri kalmasını isteyen Batı, Churchill Metodunu sürekli kullandı. En son örnek FETO Tarikatıdır. Diğer tarikatları biraz inceler iseniz, Batının bu tarikatlarda ne kadar güçlü olduğunu görmeniz mümkündür.

Siyasi iktidarların cemaat adı altında, tarikatları koruması ülkenin geri kalmasına neden oluyor. Türkiye’nin gelişmesindeki duraklamadan, Batı istifade ediyor.

Sistemin önemli bir çıkmazı var. Ülke geri kaldığı zaman, ekonomik büyüme duruyor. İşsizlik artıyor. Enflasyon yükseliyor. Hayat pahalılığı ortaya çıkıyor. Ekonomik sorunlar, siyasal otoriteyi çare aramaya zorluyor.

Çare bellidir.

-Türkiye, öncelikle tarikatları kapatmalıdır.

- İmam Hatip ağırlıklı eğitimi ihtiyaç seviyesine düşürülmelidir. Zira her yıl bu okullardan mezun olan bir milyon genç, ekonomide katma değer yaratıcı iktisadi faaliyet ile bütünleşemiyor. Bu eğitime ayrılan kaynaklar israf ediliyor.

-Matematik ve Fen ağırlıklı Lise eğitimine geçmemiz şart. Önünüzdeki bilgisayarı üretmeniz ve programını yapabilmeniz için mutlaka matematik bilmeniz gerekiyor. Dünya fen bilimlerinin omuzunda yükseliyor.

- San Fransisko'daki Silikon Vadisi benzerini İstanbul'da kurmamız şart oldu. Almanya geçen yıl başladı. Münihte kuruyor. Türkiye'de ne kadar fen ve matematik konusunda yetişmiş eleman varsa, yüksek maaş ile Almanya’ya taşıyor.

Çok geç kalıyoruz. Dünya Bilgi Toplumuna evrimleşiyor. Geride kalan toplumlar, savaşı kaybeden ülkelere dönüşecek. Eskiden savaşı kaybeden toplumlar, köle oluyordu. Bu aşamada kölelik ile yetinileceğine dahi şüphe ile bakılıyor.