GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, bir ülkenin geleceğinin çocuklar olduğunu, çocuklara daha güzel bir ortam sunulduğunda geleceğin güvence altına alınacağını belirtti.

Her çocuğun öncelikle sağlık, eğitim ve diğer tüm imkanlardan yararlanma ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulayan Yavuz, "Geleceğimiz olan çocuklarımızı, tehlikelerden ve zararlı alışkanlıklardan koruyarak gelişmelerine ortam hazırlamak insanların gönüllü gayretleriyle mümkündür" ifadesini kullandı.

Çocuk haklarının, tüm dünyanın üzerinde durduğu önemli bir konu olduğunu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 20 Kasım 1989 günü kabul edilen Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin hiçbir ayrım gözetmeksizin her çocuğun sahip olduğu hakları sıraladığını ve güvence altına aldığını ifade eden Vali Yavuz, şunları kaydetti:

"Bu anlamlı gün, çocuk haklarının benimsenmesi, uygulanması ve yaşatılması adına tüm insanlık için önem teşkil etmektedir. Dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun tüm çocukların güzel bir dünyada yaşayabilmesi için bütün ülkelerin seferber olması şarttır. Bu nedenle en büyük zenginliğimiz olan çocuklarımıza hak ettikleri aydınlık yarınları kurmak amacıyla devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla her türlü imkanı seferber etmiştir. Ne mutlu bizlere ki son yıllarda her alanda sağlanan istikrarlı gelişmeye paralel olarak eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerde de kayda değer ilerlemeler olduğunu görmekteyiz. Tarihte ilk ve tek örnek olarak tüm dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklarına verdiği değerin en güzel göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı yarınlar diliyor, tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutluyorum."

Kaynak: aa