24 Kasım ‘Öğretmenler Günü’nün amacı Türk Öğretmenin toplumdaki değerini ve önemini  göstermek; öğretmenliğin değer ve üstün özelliklerini hem öğrenciye; hemde tüm toplum katmanlarına  benimsetmek;  ayrıca emekli öğretmenleri saygıyla anmak; yeni atanan veya atanma durumunda olan öğretmen kesimine; mesleğin saygın ve özverili yanlarını göstermek için kutlanıyor. Büyük  Önder  Mustafa  Kemal  Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri Baş Öğretmenliği’ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım 1928 dir. Bu nedenle  24 Kasım  günü 1981 den beri  ‘Öğretmenler Günü’  olarak kutlanmaktadır. 1 Kasım 1928 de çıkarılan 1353 sayılı yasayla Arap Alfabesi yerine ‘Latin Alfabesi’ kabul olundu. 24 Kasım 1928 de açılan Millet Mektepleri ile yaşlı, çoçuk, genç, kadın herkese yeni harflerle okuma, yazma öğretilmiştir.  

          Öğretmen öğrenciyi Ana Okulundan başlıyarak Orta Öğretim  sonuna dek eğiten ve öğreten; ayrıca öğrencinin  kişiliğinin iyi seviyede oluşmasını sağlıyan eğitimcidir.  Öğretmen insan mühendisidir. Öğretmenlik; Bu alanda yetişerek; geçimini sağlamak maksadıyla öğreti, beceri kazandırma, eğitimlendirme ve hayata kazandırma içindeki yapılan iştir.  Öğretmenlik; öğrencinin yetişmesini;   bilgi ve beceriler kazanarak; üstün bilgi ve eğitim seviyesine ulaşarak; istenen insan  olgusunu kazandırmadır. Geleceğin öğretmenini, doktorunu, subayını, mühendisini, akademisyenini şekillendiren; bilgi ve eğitim donatısı ile üstün noktaya getiren insandır. Eğitim ise; Kişi üzerinde istendik davranışların oluşmasıdır.

         Atatürk ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır ‘ demiştir ve   harf devrimi yapılarak 1 kasım 1928 de  Yeni Türk Alfabesi kabul edilmiş; Türk Ulusunun hızla okuma ve yazmada ileri seviyeye gelmesini sağlamıştır ki; o devrede nufusun % 90 nı okuma, yazma bilmiyordu;  ve okuma, yazma seferberliği başlatılarak en küçük yerleşim yerine kadar okul ve öğretmen sağlanmıştır. Bu çalışmalar semeresini vermiş ve çağdaş bir ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin doğmasına yol açmıştır.

        Tüm Öğretmen arkadaşlarımın 24 Kasım ‘Öğretmenler Günü’nü kutlar; görevlerinde üstün başarılar dilerim.