Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir İl Başkanı Ayhan Sezer, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.
Mesajında, Türkiye’de sadece Türk olduklarından dolayı, Türklüklerini dile getirdikleri için yüzlerce Türkün anavatanlarında yargılanıp hüküm giydiğini, tabutluklara gönderildiğini belirten Sezer, “Aralarında Hüseyin Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Orhan Şaik Gökyay, Reha Oğuz Türkkan, Alparslan Türkeş, Hikmet Tanyu gibi aydın, subay ve akademisyenlerin bulunduğu insanlar hakkındaki dava hükümleri Askeri Yargıtay tarafından bozularak serbest kaldıkları gün olan 3 Mayıs 1944, Türklüğün diriliş günüdür. Günümüz siyasi hayatında, Türk Milliyetçiliğinin, Türk değerlerinin ayaklar altına alındığı, bölücülüğün, ayrışmanın, övüldüğü oy uğruna tüm milli ve tarihi değerlerimizi silip ortadan kaldırmak için uğraşanların, o günlerdeki gibi gittikçe cesaret bulduğunu üzülerek görmekteyiz” diye belirtti.
Mesajında, 30 Nisan 2014 Çarşamba günü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meşelik Kampüsü kantininde, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü nedeni ile üniversitedeki arkadaşlarına, Türkçülük üzerine bilgiler veren ve stantlarında Türk bayrağı asılı olan, Türk evlatlarına karşı saldırılar düzenlendiğini hatırlatan Ayhan Sezer, açıklamasını şöyle sürdürdü;
“O gün nasıl tüm varlığımızla sahip çıktıysak, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız. Türk adını, Türk yurdundan silmeyi aklından geçirenlerin bir kere daha sesleniyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi başta olmak üzere, Türk Milliyetçiliğine hizmet etmeyi şiar edinmiş, canından aziz bilmiş tüm Türk Milliyetçileri buna asla izin vermeyecektir. Türk milleti, her türlü engelleme, baskı ve ihanet çemberine rağmen, Yüce Allah’ın izniyle yüzyılımızın lider ülkeleri arasında yerini alacaktır. Bunu da bu milletin fedakâr, cefakâr ama hep asil ve vakur evlatları olan milliyetçiler sağlayacaktır. Büyük Türk milletinin ve değerli dava arkadaşlarımın ‘3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyor; milliyetçi kahramanları şükran ve minnetle anıyor; başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere, hayatlarını kaybedenlerle birlikte tüm dava şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”
Kaynak: iha