BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı İsmail Uçar, Abant Tabiat Parkı'nı, yamaç paraşütü etkinliğini içeren Avrupa Birliği Projesi'yle dünyaya tanıtacaklarını belirterek, bu kapsamda Abant Gölü'ne yamaç paraşütleriyle iniş yapılacağını söyledi.

Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yamaç paraşütü için Türkiye'nin en elverişli noktasının Abant olduğunu, Abant'taki 7 tepeden uçuş yapılabildiğini anlattı.

Derneğin 2006'da kurulduğunu ve 50 üyesinin bulunduğu bilgisini veren Uçar, "Üyelerimizle Abant'ta çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl ilk defa '1. Abant Kış Uçuşları Şenliği'ni düzenledik. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Şenliğe İstanbul, Ankara, İzmir ve Bolu'dan 15 pilot katıldı" diye konuştu.

Uçar, Abant'ın tanıtımı için çalıştıklarını anlatarak, "Abant için Avrupa Birliği Projesi hazırladık. Projemiz kabul edildiği takdirde ağustosta 50-60 pilotu Avusturya ve Almaya'ya götüreceğiz. Pilotlarımız buradaki uçuşlar hakkında bilgi sahibi olacak. Aynı şekilde bu ülkeler ve birçok ülkeden de pilotların Abant'a gelmesini sağlayacağız. Hazırladığımız Avrupa Birliği Projesi ile Abant'ı yamaç paraşütü etkinliğiyle dünyaya tanıtacağız" şeklinde konuştu.

- "Abant'ta ilki yapmak istiyoruz"

2015'in "yamaç paraşütü yılı" olacağını belirten Uçar, şunları kaydetti:

"Abant'ta ilki yapmak istiyoruz. Abant tepelerinden yamaç paraşütüyle uçan pilotlarımız Abant Gölü'nde oluşturacağımız platformlara iniş yapacak. Bu, ilk olacak. Bunun için girişimlerimiz devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığından onay çıktığı takdirde festivalle bu etkinliği hayata geçireceğiz. Bu etkinliğe yurt içinden ve dışından çok sayıda pilotu davet edeceğiz. Abant, yamaç paraşütünde ilklerin yaşandığı yer haline gelecek."

Yamaç paraşütüyle uçuşların farklı duygular yaşattığını aktaran Uçar, "Yamaç paraşütü insana heyecan, özgürlük, öz güven ve başarı sağlar. Bunların yanı sıra yükseklik korkusu olan, evinin balkonuna çıkmaya korkan kişi yamaç paraşütü yaparak bu korkusunu çok rahat yenebilir. Yamaç paraşütü ile uçmak adeta yaşam biçimi" ifadesini kullandı.

Uçar, derneğin yamaç paraşütü eğitimlerinin sürdüğünü, geçen yıl 20 kişinin eğitim aldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: aa