TRABZON (AA) - Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon kesimindeki önemli geçişlerden biri olan ve Kanuni Bulvarı kapsamında yapımı süren çift tüplü Akyazı Tüneli'nin bir tüpünde ışık göründü.

Trabzon'un girişi ile çıkışı arasında yapımı devam eden ve 9 tünel, 22 kavşak, 47 köprü, tüneller ile 1 viyadüğü kapsayan 24 kilometre uzunluğundaki Kanuni Bulvarı kapsamında, Karadeniz Sahil Yolu'na bağlantılı olarak yapılan çift tüplü Akyazı Tüneli'nin sol tüpündeki delme işleminin tamamlanması dolayısıyla, Yıldızlı ile Beşirli mahalleleri arasında inşa edilen söz konusu tünelin girişinde tören düzenlendi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, törende yaptığı konuşmada, Kanuni Bulvarı'nın tamamlanmasıyla Trabzon'un büyük bir ivme kazanacağını anlatarak,  "Kanuni Bulvarı hem köprülü hem zemin kavşakları ile hem de tüm tünelleri ile 3 şerit gidiş, üç şerit geliş olmak üzere, engebeli arazisi ve tarihi coğrafyası ile öne çıkan Trabzon'u çok daha yaşanabilir hale getirecek" dedi.

Bu çerçevede yapılan ve Karadeniz Sahil Yolu'na bağlantısı ile bu yolu da rahatlatacak olan Akyazı Tüneli'ndeki bir tüpteki delme işleminin de tamamlanmasının sevindirici olduğunu anlatan Gümrükçüoğlu, "Kanuni Bulvarı Trabzon'un hayat yolu olacak. Kanuni Bulvarı'nın ardından yapılacak olan Güney Çevre Yolu da kent için başka büyük bir dev adım olacak" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, 2,5 kilometre uzunluğundaki  Akyazı Tüneli'nde ışık görünmesinin de kent için bir milat olduğunu söyleyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından söz konusu tünelin bir tüpünde ışık görünmesi dolayısıyla kurban kesilip dualar okundu. Gümrükçüoğlu daha sonra tünelde incelemelerde bulundu.

Törene, Gümrükçüoğlu'nun yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak ve proje müdürü Ahmet Gürsel Koçak ile tünel inşaatında çalışanlar katıldı.

- Kanuni Bulvarı  Projesi-

Trabzon başta olmak üzere Doğu Karadeniz'in önemli projelerinden biri olan Kanuni Bulvarı, üç şerit gidiş, üç şerit te geliş olmak üzere 24 kilometre uzunluğunda olacak. 8'i hemzemin, 15'i köprülü olmak üzere toplam 22 kavşağın yanı sıra 47 köprü ve 1 viyadüğün de yer aldığı Kanuni Bulvarı Projesi kapsamında 8'i çift, biri tek tüp olmak üzere 9 tünel yapılacak.

Kentin girişindeki Yıldızlı mevkisinden başlayıp il çıkışındaki Maçka Yolu Gözalan mevkisinde tamamlanacak olan bulvardaki Akyazı Tüneli'nin yanı sıra Beşirli Tüneli, Akyazı Kanuni Bağlantı Tüneli, Boztepe Tüneli ve Bahçecik Tüneli'ndeki kazma işlemi sürüyor.

Proje çerçevesinde yapılacak çift tüplü Çukurçayır 1, Çukurçayır 2, Gölçayır 1 ve Gölçayır 2 tünellerinin yapımına ise henüz başlanılmadığı belirtildi.

Kaynak: aa