ZONGULDAK (AA) - Alaplı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün numune nakil aracı hizmete girdi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce hazırlanan, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Güvenli Gıda Arzında Numune Nakil Aracı" Projesi kapsamında satın alınan araç vatandaşlara tanıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Rafet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede birçok alanda gıda üretimi yapan tesislerin bulunduğunu belirterek, denetimlerin daha hızlı bir şekilde yapılabileceğini vurguladı.

Nakil aracının, teknolojinin yer aldığı her türlü donanıma sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

 "Bu donanımlı numune nakil aracı sayesinde gıda denetimlerinde alınan numuneler, daha güvenli ve hızlı bir şekilde analiz yaptırılacak olan Ankara, Bolu ve İzmit'teki yetkili gıda kontrol laboratuvarlarına güvenli bir şekilde taşınacaktır. Müdürlüğümüzce ilçemizde 270 denetim gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 2014 yılı içinde fındık fabrikalarından 134 adet numune alınarak ilgili laboratuvarlarına getirilmiştir. Alo Gıda 174 hattına gelen şikayetlere istinaden yapılan denetimlerde, alınan 7 adet gıda numunesi analizleri gıda kontrol laboratuvarlarında yapılmıştır."

Kaynak: aa