ARTVİN (AA) - Vali Kemal Cirit, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Artvin'i geçen yıl 423 bin 880 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Vali Cirit,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin 4 bin 92 yatak kapasitesiyle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon’dan sonra en çok yatak kapasitesine sahip il olduğunu belirtti.

Artvin’in turizm yatırım belgeli, turizm işletmeli ile mahalli belgeli olmak üzere toplam 112 konaklama tesisine sahip olduğunu vurgulayan Cirit, bu bakımdan turizmde önemli atılımlar yaptıklarını ifade etti.

Vali Cirit, Artvin'in her mevsim insanların ilgisini çektiğini dile getirerek, kentin tarihi kilise ve köprüleri, tepeleri, her daim karlı dağları, krater gölleri, yemyeşil yaylaları ve ormanların arasında mavi boncuk gibi parıldayan gölleriyle ziyaretçilerine bambaşka bir dünya sunduğunu anlattı.

 Artvin'in doğa ile bütünleşmek ve kültür zenginliğini yansıtan insanlarla tanışmak isteyenlerin aradığı bir şehir olduğunu vurgulayan Cirit, il sınırlarında 3 milli park, 2 tabiat park, 3 tabiat koruma alanı, 1 biyosfer rezerv alanı ve Çoruh Vadisi yaban hayatı gelişim sahası ile zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Cirit, kentin barındırdığı bu doğal değerlerle ziyaretçilerine farklı alternatifler sunduğunun altını çizerek, "İlimizde kampçılık, doğa yürüyüşleri, kayak merkezi, jip safari, rafting ve kano gibi su sporları yapılabiliyor" dedi.

Bölgenin son zamanlarda turizmde önemli bir ivme kazandığına işaret eden Cirit, Artvin'in de turizm açısından bir cazibe merkezi haline geldiğini aktardı.

Artvin'in yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldiğini ifade eden Cirit, geçen yıl Artvin'i 372 bin 686’sı yerli, 51 bin 194’ü yabancı olmak üzere toplam 423 bin 880 turistin ziyaret ettiğini kaydetti.

Kaynak: aa