SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bafra Belediye Başkanlığı ve Bafra Milli Piyango Öğrenci Yurdu Müdürlüğü destekleri ile 19 Mayıs Üniversitesi Şevket Aşçı Turizm Fakültesi öğrencileri Çanakkale Şehitliğine gönderildi.

Bir otobüs ile Çanakkale’ye gönderilen 40 üniversite öğrencisi için Bafra Belediyesi önünde uğurlama töreni yapıldı.

Törene, AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Belediye Meclis Üyeleri, Milli Piyango Yurdu Müdürü Ünsal Uludağ ve idarecileri katıldı.

Belediye Başkanı Şahin, “Çanakkale Zaferi var olma mücadelemizdi. Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un, 'Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor' dizelerinde olduğu gibi Çanakkale'de sayısız güneşimiz batmış, bu vatanı bize canları pahasına şehitlik mertebesine ulaşarak emanet etmişlerdir. Çanakkale'de o güneşlerimizi ziyaret edeceksiniz. Bunu sadece bir gezi olarak düşünmemenizi, bir duygu olarak görmenizi ve geldikten sonra da arkadaşlarınıza anlatmanızı rica ediyorum. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyor, bizleri bugün onurlandıran sizler gibi sayısız öğrenciler yetiştiren milletvekilimiz Tülay Bakır hanımefendiye ve ilçe başkanımıza, meclis üyelerimize, yurt müdürümüz ve idarecilerimize teşekkür ediyor, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Milli Piyango Yurt Müdürü Ünsal Uludağ ise konuşmasında öğrencilere hayırlı yolculuklar dilerken belediye başkanına katkılarından dolayı ve milletvekili Tülay Bakır'a onurlandırmasından dolayı teşekkür ederek, Çanakkale Zaferi'nin önemini vurguladı.

AK Parti Samsun Milletvekili Bakır ise konuşmasında şunları dile getirdi:

"İnsan için canı ile ailesi ve vatanı önemlidir. Ama vatan bizler için her şeyden mal, mülk, mevki, evlat can dahil daha önemlidir. Çanakkale'de milletimiz bunu göstermiştir. Orada sizlerin yaşında hatta daha küçük evlatlarımız şehit olmuşlardır. Vatanın ne kadar önemli olduğunu göstermişlerdir. Avustralyalı, Yeni Zelandalı Anzaklar millet olmanın ne olduğunu Çanakkale`de daha iyi anlamışlardır. Sizlere hayırlı yolculuklar diliyorum. Sağ salim gidip gelmenizi temenni ediyorum."

Konuşmanın ardından öğrenciler Çanakkale'ye uğurlandı.

 

Kaynak: aa