RİZE (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince düzenlenen Rize mitinginin ardından geldiği Çayeli'nde halkın sevgi gösterisiyle karşılandı.

Davutoğlu, Hopa Caddesi'nde otobüsten halka seslenerek, bugün Rize'de müstesna bir gün yaşadıklarını, muhteşem bir miting yaptıklarını söyledi.

Rize'nin her zaman davalarına sahip çıktığını belirten Davutoğlu, Rize'nin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın liderini çıkardığını kaydetti.

Çayelililerin de kendilerini kucaklayarak bağırlarına bastığını söyleyen Davutoğlu, "Hem de plansız, habersiz... Hani Tanrı misafiri derler ya, kapıyı çalar, birisi gelir. Size buraya geleceğimizi dahi haber etmemiştik ama gönülden bizi duymuşsunuz. Daha kapınızı çalmadan Çayeli'ne girer girmez sokakta büyük bir muhabbet seli oldu. Çayeli, Rize ve Türkiye siyasetine ağırlığını koyuyor" dedi.

Meydandakilerden birinin "Sizinle tanışmıştım. Gönlümüzün Başbakanı demiştim size" sözü üzerine Davutoğlu, şunları söyledi:

"Tanıştığımızda 'Gönlümüzün Başbakanı' demiş. Çayelili gönülden anlıyor her şeyi. Şimdi bunu ispat vakti. 7 Haziran'da 3-0 yapıyor muyuz? Çayeli'nde silme çıkarıyor muyuz? Rize, Sayın Cumhurbaşkanımızın bize emanetidir. Sayın Cumhurbaşkanımız ne kadar Rizeli ise o kadar Konyalıdır. Ben de ne kadar Konyalıysam o kadar Rizeliyim. Hani deriz ya 'Nerelisin' dediklerinde 'Dede tarafından Rizeliyim', ben de torun tarafından Rizeliyim. Damadım Rizeli. Rize'ye hem kızımızı, hem gönlümüzü, aşkımızı, davamızı adamışız. Allah birliğimiz bozmak isteyenlere fırsat vermesin, devletimize milletimize zeval vermesin." 

Davutoğlu'nun, "Söyle Çayeli, 7 Haziran'da bir destan yazmaya var mısın?" sözleri üzerine vatandaşlar "Evet" yanıtı verdi.

Bir vatandaşın "Başbakanım bir sorunum var. Sizinle görüşmek istiyorum" sözü üzerine "Aşağı gelince anlat derdini, inşallah çözeriz. Çayelili bizden bir şey isterse, bizden sadece hayır gelir, şer değil. Hiçbir zaman 'Olmaz' demeyiz. İnşallah tüm sorunlarınızı çözeceğiz" dedi.

Konuşmasının ardından Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Rize milletvekilleri ve milletvekili adaylarıyla bir lokantada yemek yedi.

Lokantada çıkışı sırasında vatandaşlar, "Çayeli seninle gurur duyuyor" sloganları atarken, Davutoğlu'na bir kişi ahşap bir iskemle hediye etti. 

Yemeğin ardından, Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler karayoluyla Trabzon'a hareket etti.

Kaynak: aa