BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Bayburt Üniversitesince "Kariyer Günleri" etkinliği gerçekleştirildi.

Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'ndaki etkinliğe, Bayburt Vali Vekili Abdulhamit Karaca, Bayburt Belediye Başkan Vekili Nevzat Köse, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Akdeniz, bazı öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Vekili Karaca, dünyada nitelikli iş gücüne ihtiyacın sanayi devriminin ardından ortaya çıktığını belirterek, daha önceleri bir insan birçok işi yaparken fabrikalaşmaya doğru gidildikçe insanların bir alanda uzmanlaşması gerektiğini söyledi.

Günümüzde gelinen noktada artık adama göre iş aranmadığını söyleyen Karaca, "İşimiz belli uzmanlaşmış, alanında az ya da çok ihtisas sağlamış insanlarla çalışmak zorundayız. Bunu yapamadığımız zaman istediğimiz hedeflere ne ülke olarak ne de şahıs olarak ulaşabiliriz" dedi.

Bayburt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Turgut Bayramoğlu da istihdamı düşünmeden geçirilebilecek bir zaman olmadığını ifade ederek,  Türkiye işsizlik konusunda büyük mücadeleler verdiğini kaydetti.

Bu konuda İŞKUR'un çalışmalarını takdir ettiklerini anlatan Bayramoğlu, "Türkiye'de şuanda ortalama işsizlik oranı yüzde 10,5. Bu oran Avrupa ülkelerinin bir çoğundan fazla. Avrupa'da bilindiği gibi kriz var henüz bitmedi. Bundan dolayı Türkiye'den daha fazla işsizliği olan yerler de var ama biz OECD ülkeleri arasında işsizliğini en az halletmiş ülkelerden bir tanesiyiz" diye konuştu.

Ömer Akdeniz ise köklü bir geçmişe sahip olan İŞKUR'un 2003 yılından itibaren yeniden yapılanma çalışmaları ile bilimsel, sosyal, ekonomik gelişmelerin yanında sosyal tarafların yönetime katılımına imkan tanıyan kamu istihdam kurumu olma yönünde hızlı ve kararlı adımlar attığını ifade etti.

Kaynak: aa