BOLU (AA) - Bolu'da, doğan her bebek adına dikilen meyve fidanlarından oluşan orman kuruldu

Bolu Belediyesince oluşturulan "bebek ormanı"na her yeni doğan bebek için meyve ağacı diliyor. Bu kapsamda, Çayırköyü mevkisinde bulunan bir araziye, erik, şeftali, kiraz, armut gibi meyvelerin fidanları dikildi. 

Yaklaşık 4 bin fidanın bulunduğu alanda inceleme yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her doğan bebek için bir meyve ağacı dikiyoruz. Şu an bahçede bulunan ağaçlar içerisinde, erikler, şeftaliler, kirazlar, armutlar, ahlatlar var. Biz biraz da uzun süre yaşayabilen meyveler üzerine durmaya başladık. ilerleyen günlerde 200 ila 300 yıl yaşayabilen dağ fındığı ve ceviz ağaçları da dikeceğiz" diye konuştu.

Burada meyve ağacı bulunan bebeklerin ilerleyen yıllarda eşleri ve çocukları ile birlikte buralardan istifade edebileceğini kaydeden Yılmaz, "Gelecekte tomruklarından da istifade edilebilen ağaçlar buraya dikiliyor. Çok uzun yaşayabilecek ağaçları dikmeye başladık. Burada dikilen fidanları bebeklerimizin torununun torununu da görmüş olacak. Kendi ağacının dibine gelerek buradan meyve toplayıp yiyebilecek" ifadelerini kullandı.

 Meyve ormanında şu anda 4 bin civarında fidan bulunduğunu da sözlerine ekleyen Yılmaz, oluşturulacak olan farklı alanlara da her sene 4 bin civarında ağaç dikeceklerini vurguladı.

Yılmaz, oluşturulan alan içine kavun ve karpuz gibi meyvelerinde dikildiğini kaydederek, şunları kaydetti:

"Ağaçların dibinde ise karpuz ve kavun yetiştiriyoruz. Bolu’da buğday ve patatesin dışında da bir şeyler yetişebileceğini göstermek istiyoruz. İnşallah bundan doğru netice alabiliriz. Çünkü, bizim ilimizde karpuz sezon sonunda yetişmiş oluyoruz. Herkesin ürettiği zaman fiyatlar düşer ama son sezonda artıyor. Belki önümüzdeki dönem içerisinde burası örnek olarak Bolu ekonomisine bir katma değer sağlayacak."

Kaynak: aa