Bu yıl 9.su düzenlenen Bu Benim Eserim Proje Çalışması kapsamında Malatya'da sergilenmek üzere Şanlıurfa’dan 14 proje bölge sergisine davet edildi.
2013-2014 Eğitim öğretim yılında Malatya ilinde yapılacak olan 'Bu Benim Eserim' adlı proje yarışmasına Şanlıurfa’dan toplam 26 öğrenci, 14 öğretmen ve 2 il çalışma grubu üyesi katılıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, yarışmaya katılacak öğrencilere ve öğretmenlere başarılar dileyerek Malatya'ya uğurladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, “Yapılan bu tür proje çalışmaları öğrencilere akademik ve sosyal yönden büyük katkı sağlıyor. İlimizden giden bu ekip, bölgemizi en güzel şekilde temsil edeceğinden hiç bir şüphem yok. Bölgede toplam 8 ilden 85 proje sergilenecek ve Şanlıurfa ili olarak 14 proje ile temsil edilecek olmamız bizim için büyük bir başarıdır" dedi.
Malatya'daki Bu Benim Eserim Proje yarışmasına Şanlıurfa'nın yanı sıra, Adıyaman, Siirt, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin ve Tunceli illeri katılıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen 'Bu Benim Eserim' proje çalışması, ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8 sınıflarına yönelik olarak Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında gerçekleştiriliyor.
Kaynak: iha