ÇORUM (AA) -  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çorum Belediyesi ortaklığında, öğrencilere dönük hazırlanan 'Akıl Oyunları' projesinin protokolü törenle imzalandı.

Çorum Belediyesi toplantı salonundaki protokol imza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, zihinsel becerilerinin üst seviyeye çıkartılarak etkin kullanımının sağlanmasının eğitimin temel mantığını oluşturduğunu söyledi.

Bu amaç doğrultusunda hazırlanan projeyle öğrenciler yararına her türlü imkanın değerlendirileceğini ifade eden Büyük, "Çocuklar, temel olarak hayatı oyunlarla öğreniyor. Proje ile de oyun oynarken üst düzey zihinsel becerilerin geliştirilmesi amaçlanıyor. Eğitim konusunda desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Çorum Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de belediye olarak sosyal ve katılımcı belediyecilik anlayışı gereği özellikle eğitim alanında her türlü desteğe açık olduklarını belirtti.

Gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesinin özveriyle mümkün olabileceğini vurgulayan Gül, "Proje kapsamında, il genelinde eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencileri kendi okullarında  satranç, mangala, haneo kulesi gibi çeşitli eğitimler alacak. NFK kültür merkezinde düzenlenecek eğitimler sonrasında turnuvalar gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyük ve Gül, "Akıl Oyunları" projesinin protokolünü imzaladı.

Kaynak: aa