ZONGULDAK (AA) -  Deniz Feneri Derneği İstanbul Temsilciliği'nin, Ereğli ilçesinde düzenlediği iftar programında 7 köyden vatandaşlar bir araya geldi.

İlçeye bağlı Külah Köy meydanındaki iftar programına Külah, Saltuklu, Davutlar, Velidağ, Serintepe, Şamlar ve Sofular köylerinden yaklaşık 400 kişi katıldı. 

Kur'an tilavetiyle başlayan iftar programına katılanlar, dualarla oruçlarını açtı.

Derneğin İstanbul Şube Koordinatörü Yusuf Baykal, ramazan etkinliklerinin 20’nci yılı nedeniyle köy iftarları düzenlediklerini söyledi.

Baykal, Zonguldak’ta ihtiyaç sahibi 3 bin 198 ailenin kayıt altında tutulduğunu, 2 bin 428 aileye çeşitli yardımlar yapıldığını anlattı.

-"Amacımız köylerimizi kaynaştırmak"

İl genelinde 4 bin 374 bağışçı, 166 gönüllünün Deniz Feneri Derneği için çalıştığını belirten Baykal, şöyle devam etti:

"Köylerimizi bir araya getirerek iftar yapma amacı güdüyoruz. Derneğimiz şube ve temsilcilikleri ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanında iftar programı yapıyor, diğer taraftan da yardımlarımızı sürdürüyoruz. Buradaki amacımız köylerimizi kaynaştırmaktır. Çünkü biliyorsunuz ki ramazan ayı paylaşma ayıdır."

Deniz Feneri Derneği İstanbul Şube Başkanı Adnan Öztürk de  bu tür iftarlarla Ereğli ilçesindeki köyleri bir araya getirmek istediklerini ifade ederek, "Kardeşliği, paylaşmayı ve kaynaşmayı sağlıyoruz. Bu tür iftarlarımız maalesef ki kayboldu. İnşallah Deniz Feneri sayesinde bu tür iftarları gün yüzüne çıkartacağız. Yerlere kurulmuş sofralar, kazanlarda pişen yemekler var. Maalesef şehirlerde böyle şeyler kalmadı artık" diye konuştu.

-"Köylerin iftar sofrasında buluşmasından mutluluk duydum"

Köy sakinlerinden Nazife Kılıç, köylerin bir iftar sofrasında buluşmasından mutluluk duyduğunu bu tür organizasyonların zamanla unutulmaya yüz tuttuğunu hatırlatarak, “Bu organizasyonu yapan, köyleri bir araya getiren, buluşturan, emeği geçenlerden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Daha sonra Deniz Feneri Derneğince, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunuldu.

Kaynak: aa