SAMSUN (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, 3 bin 500 imam hatip alacaklarını, bundan da imam hatip lisesi mezunu hafızlık belgesi olanlara bin 900 kişilik kadro ayırdıklarını bildirdi.

Vezirköprü İlçe Müftülüğü tarafında müftülük bünyesine bağlı Kuran kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrenciler için icazet merasimi düzenlendi.

Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan icazet merasimine Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, Garnizon Komutanı Ömer Aydoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı İbrahim Açıkel, Belediye Başkanı Sadık Edis, Emniyet Müdürü Hakan Karslı, İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, Merzifon İlçe Müftüsü Mustafa Altun, AK Parti Samsun Milletvekili adayı Adem Tuncer, siyasi parti ilçe başkanı ve temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Vezirköprü Müftülüğü vaizi Mustafa Oğuz’un Kuran tilavetiyle başlayan programda, İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, Vezirköprü’nün hafızlar diyarı olduğunu belirterek selamlama konuşması yaptı.

Diyanet İşleri Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan ise yaptığı konuşmada, Diyanet işleri Başkanlığı olarak 3 bin 500 imam hatip alacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Hafız olmak en önemli husustur ama daha birinci basamaktır. Hafız olmak hoca olmak değildir. Hafız olan kardeşlerimin bundan sonra yapacağı en önemli iş, ezberledikleri o kelamın, o Kuran’ın manasını anlayabilecekleri Arapça ilmine vakıf olmalarıdır. İmam hatip lisesini mutlaka okumaları, arkasından bununla yetinmeyip yüksek tahsil dediğimiz ilahiyat fakültesine gitmeleridir. Diyanet İşleri olarak 3 bin 500 imam hatip alacağız, bundan da imam hatip lisesi mezunu hafızlık belgesi olan kardeşlerimize bin 900 kişilik kadro ayırdık."

Konuşmanın ardından programa davetli olan Uluslararası Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması dünya birincisi Ali Tel ve Adem Bilir ile Hasan Tok, Kur’an-ı Kerim okudu. Kuran okumanın ardından hafız olan 33 öğrenciye hediyeleri protokol tarafından verildi.

Program Merzifon İlçe Müftüsü Mustafa Altun’un yaptığı dua ile sona erdi.

Kaynak: aa