DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) tarafından "Çocuk İhmal ve İstismarı" konulu panel düzenlendi.

Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelde konuşan İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Akkuş, dünyada cinsel istismara uğrayan çocuk sayısının her geçen yıl arttığını söyledi.

Cinsel istismara uğrayan bir çocuğa, toplumun suçluymuş gibi davrandığını belirten Akkuş, "Cinsel istismara uğrayan çocuklara yardımda bulunacak ilk merkez, ülkemizde 2000 yılında kuruldu.  2010 yılından sonra bu çocuklar için sosyal rehabilitasyon merkezleri kuruldu ve profesyonel ekipler hizmete başladı" dedi.

Akkuş, yaşanan aile içi istismar vakalarında en fazla öz baba ve öz kardeş istismarıyla karşılaşıldığını kaydederek, aile dışı vakalarda ise akranların veya çocuğun tanıdığı kişilerin rolünün çok büyük olduğunu vurguladı.

Sosyal hizmet uzmanı Kemal Aksu ise Düzce'de sosyal hizmet çalışmalarını 7 bölgeye ayırdıklarını ve her bölgeye bir uzmanın baktığını belirterek, Alo 183 numaralı hatta, çocuk ihmal ve istismarı konularının ihbar edilebileceğini bildirdi.

Panel, katılımcıların öğrencilerden gelen soruları yanıtlamalarının ardından plaket takdimiyle sona erdi.

Kaynak: aa