GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Ekmek israfının önlenmesi, israfa neden olan kayıpların önüne geçilmesi"  konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'ndaki ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, ekmeğin Türk kültürünün en aziz varlıklarından biri olduğunu belirterek, "Ekmek bizim için nimettir. Başımızın üstünde taşınır" dedi.

Ekmeğin yerde görülmesi halinde buradan alınıp öpüldükten sonra insanların ayağının değmeyeceği yüksek yere bırakması gerektiğini öğrendiklerini anlatan Şahinkaya, "Ekmek bizim beslenmemizin sembolüdür. Nimettir, bütün nimetlerin sembolüdür. Hem kendisi nimet, hem de bize verilmiş olan diğer nimetlerin de tamamının sembolü ekmektir" diye konuştu.

Şahinkaya’nın konuşmasının ardından resim yarışmasına katılan öğrencilerden birinci olan öğrenci Sudenur Bozkır, ikinci olan Nazmiye Özdamar, üçüncülük kazanan Halime Nar'ın yanı sıra şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan Edanur Asude Kaban, şiir yarışmasında ikincilik elde eden Selinay Akhan ve üçüncü olan Abdulvahip Topuz ile kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: aa