TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa ilçesinde Kaymakamlık tarafından başlatılan "Erbaa Koyunculuğu Geliştirme projesi" kapsamında 45 çiftçiye 2 bin 295 koyun ve kuzu dağıtıldı.

İlçeye bağlı Karayaka Beldesi Tarım Kredi Kooperatifi bahçesinde düzenlenen dağıtım törenine Tokat Valisi Cevdet Can, Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Serin, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Müdürü Murat Gökbulut, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Vali Can, yaptığı konuşmada, projenin 820 bin liralık bir proje olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Burada 45 insanı siz iş sahibi yapıyorsunuz. Bir ek gelir kapısı açıyorsunuz. Aslında şu anda burada 45 kişilik bir fabrika kurulmuş demektir. Bir kere daha bu projeden yaralanan kardeşlerimize bol ve bereketli bir gelecek diliyorum, kuzularınız bir değil iki olsun, üçüz olsun. Aslında güzel bir proje memleketimizin buna ihtiyacı var. Yıllar önce kaymakamlığımızda bu projeleri uyguladık. Bir söz vardır der ki 'sosyal devlet hiçbir vatandaşın geçim derdini düşünmediği devlettir. Çünkü geçim derdi düşünen vatandaş düşünemez, düşünmeyen insanlar üretemez, üretmeyen insanlar kalkınamaz' der." 

Proje kapsamında koyun ve kuzularını alan çiftçilerden Hüseyin Öztürk (58), AA muhabirine yaptığı açıklamada, emeği geçenlere teşekkür ederek, "8 kişilik bir aileyim, hiç bir şeyim yok tarlam, toprağım arazim, sadece bu 25 koyun ile  8 kişinin geçimini sağlayacağım" diye konuştu.

Vali Cevdet Can tarafından  25 koyun, 25 kuzu ve 1 koç olmak üzere toplam 51 küçükbaş hayvan sahiplerine teslim edildi. 

Erbaa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilen, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce koordinasyonu sağlanan proje kapsamında 45 çiftçiye 25 koyun ,25 kuzu ve 1 koç olmak üzere toplam 2 bin 295 küçükbaş hayvan dağıtıldı.

 

Kaynak: aa