ZONGULDAK (AA) - Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ömerli Mahallesi’nde yapımı tamamlanan şehirlerarası otobüs terminalini gezdi.

Yeni terminal binasının tamamlandığını çevre düzenlemesinin de yapıldığını belirten Başkan Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamasında, "Peron ve firmaların ihalelerini gerçekleştireceğiz. Kısa sürede yeni terminal binasını hizmete sokacağız" dedi.

Gülüç-Kepez karayolunda duble yol çalışmalarının tamamlanmasıyla mahalle girişlerinde yaşanan aksaklıkların çözümü için yan yolların devreye sokulduğunu söyleyen Başkan Uysal, Balı Mahallesi Köseağzı mevkisindeki yol çalışmalarının da büyük oranda tamamlandığını ifade etti.

Başkan Uysal, Akarca, Bağlık, Kışla, Hamzafakıllı, Müftü, Kepez Kavaklık, Bölücek Orhanlar ve Süleymanlar başta olmak üzere toplam 25 bin metre uzunluğunda yağmurlama ile kanalizasyon hattının değiştirildiğini yıl sonuna kadar da bu rakamın 40 bin metre olmasının hedeflendiğini söyledi.

İlçe merkezinde yayalara yönelik düzenlemelere gidildiğini, belediye ekiplerinin de belirlenen program dahilinde çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Uysal, “Birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığımız kenti modern, güvenli ve yaşanabilir bir kent haline dönüştürmek istiyoruz" sözlerine yer verdi.

Kaynak: aa