GÜMÜŞHANE (AA) - Vali Yücel Yavuz, her insanın etik değerlere göre hareket etmesi gerektiğini bildirdi.

Yavuz, Etik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kamu Görevlileri Etik Kurulunun kurulmasına dair kanunun 25 Mayıs 2014'te  kabul edildiğini anımsatarak, 2008 yılından itibaren 25 Mayıs'ın Etik Günü, 25-31 Mayıs tarihleri arasındaki haftanın ise Etik Haftası olarak kutlandığını belirtti.

Etik kavramın, devlet işlerinde vatandaşa daha şeffaf, hızlı ve verimli hizmet sunmak için yol gösterici değerleri de kapsadığını vurgulayan Yavuz, "Her insanın etik değerlere göre hareket etmesi gerekmektedir. Kamu çıkarının kişisel çıkarların üzerinde olduğu toplumlarda huzur ve güven ortamı daha kolay ve çabuk oluşacaktır. Bu gerçekten hareketle, özellikle devlet memurlarının etik değerler konusunda daha hassas davranması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Yavuz, çalışanların bu değerlere göre hareket edip etmediklerini kontrol etmenin mümkün olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'herkesin polisi kendi vicdanıdır' sözünde de belirttiği üzere, otokontrol sistemi sayesinde etik değerlerin hakim olduğu anlayışla vatandaş, devlet ilişkisinin güçlendirildiği ve muhafaza edildiği toplum olmak mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle, etik değerlerin hakim olduğu bir ülke ve dünya oluşturulmasına vesile olması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın Etik Günü'nü kutluyorum."

Kaynak: aa