GİRESUN (AA) - Görele Belediyesi, gençleri spora teşvik etmek amacıyla "Zaim Dede Yaz Halı Saha Futbol Turnuvası" düzenledi. 

Toplam 26 takımın yer aldığı turnuvada, kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski belediye personeli Zaim Dede anıldı.

Belediye Başkanı Tolga Erener, yaptığı açıklamada, turnuvada yer alan takımlara başarılar dilerken, turnuvanın birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini temenni ettiklerini söyledi.

Belediye olarak futbol turnuvası vesilesiyle gençleri spora teşvik etmek istediklerini vurgulayan Erener, şunları kaydetti:

"Geleneksel hale getirecek olduğumuz bu turnuva sayesinde amacımız gençleri spora teşvik etmek, Görele’nin değerlerinin ismini ölümsüzleştirmektir. Geçen yıl düzenlediğimiz turnuvamıza trafik kazası sonucu genç yaşta hayatını kaybeden Görelespor’un efsane futbolcusu Şafak Çimen’in ismini vermiştik. Bu yıl da hastalık nedeniyle aramızdan ayrılan belediyemiz eski personellerinden Zaim Dede’nin ismini verdik. Kendisine yeniden Allah’tan rahmet, kederli ailesine ise sabırlar diliyorum. Bu turnuvamızın birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini temenni ediyorum."

Kaynak: aa