GİRESUN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Artık Türkiye bundan sonra herkesin dikkate alması gereken ve hesaplarında denkleme dahil etmesi gereken bir ülke konumundadır" dedi.

Canikli, Çamoluk ilçesindeki Çamoluk Meslek Yüksekokulu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, TBMM'den geçen Irak ve Suriye tezkeresinde esas itibarıyla ülkenin menfaatini ve çıkarlarını gözeten, öncelikle çıkarları öne alan bir anlayış var olduğunu söyledi.

"Geçmiş dönemlerde, geçmiş yıllarda, bizden önceki yıllarda olduğu gibi sadece birilerinin bizden talep ettikleri hususların getirilmesini sağlamak amacıyla çıkarılmış bir tezkere değildir" diyen Canikli, şunları kaydetti:

"Yani açıkçası, burada Türkiye oyun kurucudur. Oyun kuruculuk kavramının çok önemli birtakım unsurları olduğunu hatırlatmak isterim ve böyle bir noktaya gelinmesinin kolay olmadığını herkesin bilmesi gerekir. Kolay değildir, herkes söyler, herkes konuşur ama Türkiye'yi içeride, dışarıda, bölgemizde ve dünyada çok daha saygın bir konuma getirme noktasında yapılacaklar kolay değildir. Söz olarak kolaydır ama icraat olarak kolay değildir. Artık Türkiye bundan sonra herkesin dikkate alması gereken ve hesaplarında denkleme dahil etmesi gereken bir ülke konumundadır."

Bakan Canikli, özellikle bölgeyle ilgili olarak bir proje söz konusuysa içinde Türkiye'nin yer almadığı bu tür projenin hayata geçirilmesi ve başarılı olmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, "Herkesin bunu bilmesi gerekir, herkesin bunu kavraması gerekir. Türk milleti budur esas itibarıyla, Türk milletinin yöneticilerinin de onların özüne sadık kalarak ülkeyi bu şekilde yönetmesi gerekir. Biz de onu yapmaya çalışıyoruz. Artık Türkiye eski Türkiye değil" diye konuştu.

Kaynak: aa