GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün 2014 yılında 118 yangına müdahale ettiği bildirildi.

İtfaiye Müdürü Harun Şeker, çalışmaları 17 personel, 6 araç ile sürdürdüklerini ve olaylara anında müdahale ettiklerini söyledi.

Şeker, 2014 yılında 5'i elektrik kontağı, 3'ü ocak, soba ve kalorifer kazanı, 3'ü baca tutuşması, 2'si araç lastiği tutuşması ve 105'i farklı sebeplerden çıkan toplam 118 yangına müdahale ettiklerini belirtti.

Yangınların 8’inin ahşap binalarda meydana gelirken, 9’unun betonarme binalarda, 5’inin araçlarda ve 96’sının da ot, saman, çöp ve farklı nedenlerden meydana geldiğini aktaran Şeker, itfaiye ekiplerinin müdahalede bulundukları yangınlardan 52’sinin başlamadan, 34’ünün kısmen yandıktan sonra söndürüldüğünü, diğer 32 yangına ise tamamen yandıktan sonra müdahale edilebildiğini anlattı.

"İtfaiyemiz, yangın ihbarının ardından kısa bir sürede olay yerine ulaşarak yangınlara müdahalede bulunuyor" diyen Şeker, şöyle devam etti:

"İtfaiyemize araç, gereç ve donanım bakımından sürekli takviyede bulunuyoruz. Bu kapsamda Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen, taleplerimize olumlu cevaplar veriyor. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyoruz. Müdürlük olarak gerek kendi bünyemizde gerekse kurumlardan gelen istekler karşısında sürekli yangın söndürme ve kurtarma tatbikatları yapıyoruz. Gerektiğinde canını tehlikeye atarak vatandaşların hayatını kurtaran itfaiye personelimize yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum."

Kaynak: aa