GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane İl Genel Meclisinin, kasım ayı toplantıları sona erdi.

Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'ın da katıldığı toplantıda, ilk olarak Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hüsamettin Şahin, komisyon raporunu meclis üyelerine aktardı.

Komisyon Başkanı Şahin, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 45. maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 27. maddesi gereğince itinayla hazırlandığını, ilgili mevzuat hükümlerine aynen riayet edildiği kanaatine vararak 2015 yılı bütçe tasarısının geldiği gibi kabulünü uygun bulduklarını söyledi.

Daha sonra yapılan oylamada, her birim ve ilçenin bütçesi oylandı. Oylama sonucu tüm maddeler oybirliğiyle kabul edildi.

Bütçenin onaylanmasının ardından konuşan Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, bir aylık maratonun sonuna geldiklerini belirterek, İl Özel İdaresi'nin 2015 yılı bütçenin hayırlı olmasını diledi. Bayraktar, hem bir ay boyunca güzel çalışmalar yapan İl Genel Meclisi üyelerine, hem de bütçe raporunun hazırlanmasında görev alan komisyon üyeleri ve kurum yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: aa