TRABZON (AA) - Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sosyal güvenlik bilinci oluşturmak amacıyla ilköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan "Güvenle Sağlıklı Yaşam" projesi kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimar Sinan Ortaokulu öğrencilerine kitap ve tanıtım CD'si dağıtıldı. 

Dağıtım törenine katılan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, projenin önemine vurgu yaparak, sosyal güvenlik sisteminin iyi bilinmesi, insanların sağlığa yönlendirilmesi ve okuma alışkanlığının geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 

İnsanların ihtiyacı olduğu anlarda onlara destek noktasında huzurlu ve güvenli bir yaşam ortamı sağlayan devlet olduğunu belirten Öz, "Sosyal Güvenlik Kurumumuz hükümetin genel politikaları içeresinde önemli ve güzel çalışmalar yapıyor. Bugün çalışanından emeklisine, maddi durumu zayıf olan ihtiyaç sahibi insanlarına, yaşlısından gencine ve engellisine kadar herkes sosyal güvenlik şemsiyesi altındadır" dedi. 

Öz, iş güvenliği konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın önemli çalışmalar yaptığını dile getirerek, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Bu maliyeti asgari seviyede tutmak ve bu alana çok para harcamamak için sağlıklı olmalıyız. Bunun için de bol bol spor yapmalı, dengeli ve düzenli beslenmeliyiz. Bu hem bizim sağlıklı ve gelecekte başarılı bireyler olmamıza hem de ailemize, milletimize ve devletimize fazla maddi yük binmemesine neden olacaktır. Okuma alışkanlığımızın gelişmesine de fayda sağlayacak olan bu projeyi iyi değerlendirmeliyiz. Bugün sizlere dağıtılacak eğitici kitap ve CD’leri iyi anlarsak yarınlara daha sağlıklı bir şekilde yürürüz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."         

SGK İl Müdürü Musa Bulut ise sağlık sistemini kendi kurumlarının finanse ederek önemli projeleri olduğunu hatırlatarak, "Bu projeyle özellikle çocuklarımızı etkileyen obezite ve diğer rahatsızlıklarla ilgili onları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek istedik” diye konuştu.           

Konuşmaların ardından Vali Öz öğrencilere "Güvenle Sağlıklı Yaşam" adlı kitap ve CD'leri dağıttı. 

Kaynak: aa