SAMSUN (AA) -   İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Reyhanlı'daki lojistik merkezinde çıkan yangının ardından, merkezin yeniden inşası için hayırseverlerin desteklerini bekliyor. 

Vakfın Genel Sekreteri Yavuz Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında 23 dönüm arazi üzerine inşa edilen merkezde Suriyeli mülteciler için gıda, sağlık, giyim malzemelerinin sevkıyatının yapıldığı 24 bin tonluk depoların yangında  kullanılamaz hale geldiğini söyledi. 

Dede, Suriyeli mülteciler için günlük 170 bin ekmek üreten fırının çıkan yangında kullanılamaz hale geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

 "İHH, iç savaşın başladığı ilk günden beri Suriyeli mültecilere yardım ulaştırıyor. Yardımları koordine etmek için Kilis ve Reyhanlı’da iki ayrı lojistik merkez kuruldu. Günlük 15-20 yardım tırının Suriye içerisindeki mülteci kamplarına gönderildiği Reyhanlı merkezinde iki gün önce  büyük bir yangın çıktı. Yangında kullanılamaz hale gelen fırında şimdiye kadar 200 milyon ekmek üretildi."

Dede, Kilis ve Reyhanlı'da bulunan İHH Suriye Koordinasyon Merkezlerinde bu güne kadar 1 milyon kişiye gıda, 600 bin kişiye giyim, 257 bin 500 kişiye eğitim ve 444 bin kişiye sağlık yardımı ulaştığını dile getirdi. 

"Yeniden inşa için hayırseverden destek bekliyoruz"

Destekçilerin sayesinde yakın zamanda fırın ve depoların yeniden hizmete girmesi için çalışmaların başlayacağını belirten Dede, "İHH, yardım bekleyen milyonlarca ihtiyaç sahibinin zor durumda kalmaması adına fırın ve lojistik depolarını yeniden hizmete açmak için var gücüyle çalışıyor. Destekçilerin sayesinde yakın zamanda fırın ve depoların yeniden hizmete girmesi planlanıyor. Yardımların kesintiye uğramaması, yeniden inşa çalışması için hayırseverlerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak: aa