AMASYA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Amasya Koordinatörlüğü öncülüğünde Suriye'deki Bayır Bucak Türkmenlerine insani yardım malzemesi gönderildi.

Bahçeleriçi mevkinde toplanan İHH gönüllüleri adına açıklama yapan  İHH Amasya Temsilcisi Serdar Benli, ramazanda başlatılan kampanya kapsamında hayırseverlerden temel gıda, ilaç ve yatak toplandığını söyledi.

Amasya'dan Suriye'ye 34. yardım tırını gönderdiklerini belirten Yalap, "Bayırbucak Türkmenlerine ilk kez yardım göndermiyoruz, daha önce de birçok kez yardım gönderdik. Ancak kamuoyunda dolaşan yalan yanlış bilgiler üzerine bu yardımları Türkmen kardeşlerimize gönderdiğimizi belirtiyoruz. Arakan kan gölü olmuş, Doğu Türkistan zulüm görmede zirve yapmış. Bir adım ötede soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz Bayır Bucak Türkmenleri evinden ve coğrafyasından hicrete zorlanmış. Emperyalist güçler, doğacak çocukların hayatına bile ipotek uygulamış, bunlar kimin umurunda" diye konuştu.

Sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Benli, "Çocuklar öldürülüyor, babalar katlediliyor, anneler ise çaresizlik içerisinde hayatlarından bezdiriliyor. İnsanlığımızdan utanır olduk. Yeni dünya düzeni kurmak isteyenlerin insanlığı buysa alsın, başlarına çalsınlar. Ufukta özgür ve inançları doğrultusunda dünyaya örnek bir İslam medeniyeti mutlaka kurulacaktır. Buna ümidimiz sonsuzdur. Zalimin zulmü yanına kar kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Daha sonra 9 yardım tırı, dualarla Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki İHH Koordine Merkezine uğurlandı.

Kaynak: aa