Kastamonu’da özellikle yaşı küçük çocukları hedef seçen iki kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başarılı bir operasyona imza attılar. Operasyonda, uyuşturucu madde imal etmek, satmak, bulundurmak, kullanmak, aracılık yapmak, kullanımı için yer ve imkan sağlamak suçlarından dolayı bir eve baskın yapıldı.
Yapılan baskında, il dışından gelerek Kastamonu’nun Kuzeykent Mahallesi'nde ev kiralamak suretiyle yaşı küçük olan çocuklar dahil, gençleri uyuşturucu kullanımına alıştırdıkları, kullanıcılara mekan sağlamak suretiyle Kastamonu’da uyuşturucu kullanımını arttırmak, ticari kazanç elde etmek maksadıyla evi bir ticarethane ve imalathane gibi kullanımını sağladıkları tespit edilen A.Ç ve M.Z.Ç. isimli şahısların ikametlerine yönelik KOM Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda piyasaya sürülmek üzere 205,41 gram Bonzai (Sentetik Uyuşturucu), 4,50 gram Esrar, 172 adet Extacy Hap, uyuşturucu madde paketlemede kullanılan 117 adet jelatin, uyuşturucu madde paketlerini kapatmakta kullanılan ısı makinesi, uyuşturucu madde içiminde kullanılan pet şişe ve düzenek, 2 bin 160 TL para, 5 adet cep telefonu, banka havale dekontları, alışverişe yönelik tek tek isim yazılı 100, 200, 500 gibi yazı ibareli çeşitli not kağıtları ele geçirildi.
Yapılan operasyon sonrasında gözaltına alınan iki kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları Nöbetçi Mahkemece tutuklanarak Kastamonu Cezaevine gönderildi. Konu ile ilgili olarak Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce araştırmalara devam edildiği bildirildi.
Kaynak: iha