ZONGULDAK (AA) – Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ile yeni girişimcilere faizsiz kredi uygulamasının başladığını bildirdi.

Gelgeç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda esnaf ve sanatkarlara büyük kolaylık sağlayan kredi uygulamalarının hayata geçtiğini belirtti.

Karar doğrultusunda esnafa kullandırılacak kredilerde faiz indirimi uygulanacağını ifade eden Gelgeç, şunları kaydetti:

"Geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutan meslek kolları olan el dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oymacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığı tarafından kabul edilen geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş meslek kollarında faaliyetini sürdüren esnaf ve sanatkara yüzde 100 faiz indirimi uygulanacaktır. Ayrıca imalat ve tamirat ile ilgili meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara kullandırılan krediler için yüzde 50 faiz indirim oranı kullandırılacaktır."

Kaynak: aa