BARTIN (AA) - Bartın'da dün kiraladıkları tekneyle gittikleri koyda dalgalar nedeniyle mahsur kalan 14 kişilik iki aile, sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına bağlı arama kurtarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve jandarma ekipleri, sabah saatlerinde karadan ve denizden kurtarma çalışması başlattı.

Mahsur kalanlar arasındaki 3 çocuk ve 4 kadın, halat yardımıyla kurtarıldı, diğer 7 kişi de jetskilerle Mugada sahiline götürüldü.

112 Acil Servis ekiplerince sağlık kontrolünden geçirilen aile bireylerine yiyecek ve içecek ikram edildi.

- "Çocuklar için endişelendik"

Koyda mahsur kalanlardan Sonay Şen (36), gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzmek için gittikleri koyda dalgalar nedeniyle geri dönemediklerini ve geceyi ateş yakarak geçirdiklerini söyledi.

Gece boyunca çok korktuklarını belirten Şen, şunları dile getirdi:

"Kalabalık olduğumuz için bizim açımızdan çok sıkıntı olmasa da çocuklar için endişelendik. Yiyeceğimiz de bitmişti ve orada çocuklarımıza tatilcilerin attığı karpuz ve üzümlerden yedirdik. Bu arada gece boyunca yanımızda bize refakat eden, dağlardan odun toplayarak ateş yakan ve orada güvenliğimizi sağlayan sahil güvenlik ekiplerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah onlardan razı olsun.”

Ulaş Şen (7) de gece boyunca mahsur kaldığı koyda korktuğunu ancak sahil güvenlik ekipleri sayesinde kurtulduklarını anlattı.

Dün, Güzelcehisar köyü sahilinden tekne kiralayan iki aile, 4 kilometre uzaklıktaki Doğanyuvası mevkisinde bulunan koya gitmiş, akşam saatlerinde tekne sahibinin dalgalar yüzünden sahile yanaşamaması nedeniyle mahsur kalmıştı. 

Kaynak: aa