RİZE (AA) - Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Taksim ne kurtarılacak bir kale ne arkasında sığınacak bir siperdir. Önemli olan kutsal olan yerler değil, insandır, talepleridir ve insan onurudur" dedi.

Rize'deki Kültür Park Salonu'nda sendika üyeleri ile bir araya gelen Yalçın, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 7 Haziran seçimine gün saydığını belirtti.

Partilerin seçim bildirgelerini açıkladığını anımsatan Yalçın, AK Parti, CHP ve HDP'nin seçim bildirgelerinde eğitimine ilişkin başlıkları incelediklerini söyledi. 

Yalçın, Türkiye'nin 28 Şubat'ın dayatmalarını boşa çıkardığını ifade ederek, "Ana muhalefet partisi, açıkladığı seçim beyannamesinde yeniden 'kesintisiz 8 yıllık dayatmasını' getireceğini ifade etti. Burada CHP, kendisine niçin oy verilmesi gerektiğini değil neden oy verilmemesi gerektiğini de topluma deklare etmiş bulunuyor. Bu, milletin medeniyetine, değerlerine ve bu milletin kendisine düşmanlığın ifadesidir. O yüzden CHP seçim bildirgesi ile sınıfta kalmıştır. Sanıyorum ve umut ediyorum ki bu yaklaşımları ile 7 Haziran seçimlerinde de sandıkta kalacaktır" diye konuştu.

- "Taksim ısrarını çok anlamsız buluyoruz"

1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliklerini Konya'da gerçekleştireceklerini vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti:

"Hoşgörü ve medeniyet şehrinden barış ve kardeşlik mesajlarını kamu çalışanlarına ve kamu işçilerine beklentilerimizi ifade edeceğiz. Taksim dayatması devam ediyor. Bazı emek örgütlerinin Taksim ısrarını çok anlamsız buluyoruz. Taksim ne kurtarılacak bir kale ne arkasında sığınacak bir siperdir. Önemli olan kutsal olan yerler değil, insandır, talepleridir ve insan onurudur. O yüzden Taksim dayatmasının ve gerginliğinin bu ülkeye hiç bir fayda getirmediğini bundan önceki dönemde de test ettik. Bu dönem test etmek istemiyoruz. Onları da sağ duyuya davet ediyorum."

Kaynak: aa