TRABZON (AA) - Türkiye Cumhuriyetinin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Ordu, Giresun ve Sinop'ta mevlit okutuldu. 

Ortahisar ilçesindeki İskenderpaşa Camisi'nde ikindi namazı öncesi, 17 Haziran'da hayatını kaybeden Demirel için mevlit okutuldu.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı mevlit, Süleyman Demirel ve şehitler için yapılan duayla son buldu.

-Rize

Eski Orta Camisi'nde 9. Cumhurbaşkanı Demirel için cuma namazı öncesi okutulan mevlide, çok sayıda vatandaş katıldı.

DYP Rize İl Başkanı Hamit Çelik, mevlit öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, mevlidin cuma namazından sonra okunmasının planlandığını, bu şekilde duyuru yaptıklarını belirterek, "Camideki görevli hocamız, cuma namazından önce okunmasının daha uygun olacağını düşündü. İş zamanı olduğundan dolayı bu kanaate vardık ve cuma namazından önce mevlit okundu" dedi.

-Gümüşhane

Karaer Mahallesi'ndeki Kemaliye Camisi'nde düzenlenen mevlit programında, imam hatip Tayfur Dal ve Sıddık Güler tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Mevlitin ardından vatandaşlara, üzerinde Demirel'in fotoğrafının yer aldığı içinde şeker bulunan mevlit külahı dağıtıldı.

-Ordu

Yalı Cami'de ikindi namazı öncesi düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından mevlithanlar tarafından mevlit okundu.

Program, dua edilmesiyle sona erdi.

- Bayburt

Demirel için Yakutiye Camisi'nde ikindi namazından önce okunan mevlit, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlit programına, çok sayıda vatandaş katıldı. 

İlahiler ve mevlidin okunduğu program, Demirel için dua edilmesinin ardından sona erdi.

-Giresun

Hacı Miktad Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından, 17 Haziran'da hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için mevlüt okutuldu.

Mevlüt, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve şehitler için yapılan dua ile son buldu.

-Sinop

Alaaddin Camisi'nde ikindi namazı sonrası Demirel için mevlit okutuldu.

Alaadddin Camisi imam hatibi Abdullah Ergin, Abdullah Güney, Vasıf Aslan, Mevlüt Tabak tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve mevlidi, çok sayıda vatandaş dinledi

Merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 17 Haziran 2015'de Ankara'da tedavi gördüğü hastanede solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliğine bağlı olarak 91 yaşında hayatını kaybetmişti.

Kaynak: aa