Toplumsal müzik hafızamızın yakın tarihindeki önemli temsilcilerinden tilavet sanatçısı hafız Kani Karaca, ölümünün 10. yıldönümünde sevenleri tarafından anıldı. Merhum anısına verilen konseri, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da izledi.
Tilavet geleneğinin son temsilcisi olarak kabul edilen hafız ve mevlithan Kani Karaca, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Milli Saraylar işbirliği ile Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi’nde düzenlenen etkinlikle anıldı. Karaca'nın bestelerinden örneklerin seslendirildiği anma törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İslam İşbirliği Teşkilatı (İKÖ) eski Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu, günümüzün ünlü icracılarından Ahmet Özhan’ın yanısıra siyaset bilimcilerinden Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün ve çok sayıda sevenleri katıldı. Merhum mevlithanın eserlerinden örneklerin seslendirildiği anma töreninde “Kâni Karaca'nın ses ve sada dünyası" konulu konuşmasının ardından merhumun yayınlanmamış görüntülerinden seçkiler sunuldu. Daha sonra Türk Müziği İcra Heyeti Gönül Paçacı yönetiminde verilen konserde, ünlü icracı Ahmet Özhan da seslendirmelerde bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, tilavet sanatçısı hafız Kani Karaca anısına düzenlenen konserin sonunda kısa bir açıklama ile yetindi. Yaklaşık 2 saat 40 dakika süren konser, akşam 17.40’da sona erdi.
Kaynak: iha