23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu öğrencileri İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'u makamında ziyaret etti. Altınok, ziyaret sırasında koltuğunu 4-E sınıfı öğrencisi Ali May'a devretti. Minik emniyet müdürü bir gazetecinin "17 Aralık'tan beri kapalı olan basın odası açılacak mı" sorusuna, "Bence açılması gerekiyor" diye yanıt verdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu öğrencileri İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'u makamında ziyaret etti. Altınok etkinlik kapsamında koltuğunu May'a bir süreliğine devretti. May, koltuğa oturduğunda ilk işi özel kalem müdürünü çağırıp okul önlerinde zararlı madde satıcılarına yönelik ne tür çalışmalar yaptığını sordu. Çağrılması üzerine tekmil vererek odaya giren özel kalem müdürü Recep Çebe, "Önleyici faaliyetler çerçevesinde bu şahısları okul önlerine gelmemesini sağlıyoruz. Sivil unsurlarla, narkotik ile ilgili konularda uzaktan bu şahıslarla ilgili kendi yöntemlerimizi, çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Ardından bir konuşma yapan minik Emniyet Müdürü May, "Ben bugün görevime başlamadan önce tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın simgesi Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu değerli devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygıyla anıyorum. Bugün bize armağan ettiği bu bayramla Atatürk'ün güvenine layık olmak ve bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkmak için büyük bir sorumluluğumun bulunduğunu ifade etmeyi görev saymaktayım" ifadelerini kullandı.
Özel kalem müdürüne dönerek "Son günlerde sayıları artan Suriyeliler için bir çalışma yapıyor musunuz" diye soran May, Recep Çebe'den "Hükümet politikaları çerçevesinde valimizde birlikte, tüm il kurumlarımızda birlikte özellikle emniyet birimimiz olarak yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Onların da rahat, huzurlu, sağlıklı bir şekilde yaşamaları için tüm tedbirlerimizi alıyoruz" yanıtını aldı .
Etkinlikte konuşan Emniyet Müdür Selami Altınok ise, "Gerçekten çok başarılı, kabiliyetli, bizim teşkilatımıza vukuf bir şekilde çok güzel sorular sordu. Bizim arkadaşların verdiği cevaplarda daha çok zorlandılar diye düşünüyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da geleceğimizin teminatı olan bu sevgili yavrularımızın bizim çalıştığımız kurumlarda, görevi sembolik de olsa devredip bizlerle birlikte olmaları emniyet teşkilatının içinde ve gelecekte emniyet teşkilatının birer mensubu olarak çalışacak bu genç, yakışıklı delikanlı ve güzel kızlarımızın burada olması bizim için çok büyük bir onur. Bu bayramın İstanbul'umuza, ülkemizde ve bütün dünyada barışa, dostluğa, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Bayramın savaşın olmadığı, ölümlerin olmadığı, nefretin olmadığı ve kinin olmadığı güzel bir dünya kurulması noktasında iyi bir örnek olmasını umuyorum. Kardeşim emniyet müdürlüğü nasıl yapılır herkese gösterdi diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Minik Emniyet Müdürü Ali May'ın Selami Altınok ile fotoğraf çektirmek için sabırsızlanması ise herkesiz güldürdü.
Bir gazetecinin "İstanbul'un güvenliği hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan May, "Bence İstanbul çok güvenli. Polisi, zabıtası, jandarmaları fazla. İnsanların korumak için bir çok çaba harcıyorlar" dedi.
May emniyette bulunan basın odasının yeniden açılıp açılmayacağının sorulması üzerine ise, "Sizler için açılması gerekiyor. Bence açılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Ziyaret, Selami Altınok'un öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesi ve çocuklara hediye vermesiyle sona erdi.
Kaynak: iha