ÇORUM (AA) - Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mısır'da, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilmiş idam kararına ilişkin, "Meşru devlet başkanına idam cezası veriyorlar. Hani sizin demokrasiniz, hani sizin insan haklarınız? Niye ayağa kalkmıyorsunuz? Niye sesinizi yükseltmiyorsunuz? Yine sesini yükselten Türkiye oldu" dedi.

Bozdağ, AK Parti Sungurlu İlçe Başkanlığınca seçim irtibat bürosu önünde düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinde milletin kararını, güven ve istikrardan yana kullanacağına olan inancını dile getirdi.

Türkiye'yi karıştırmak, huzurunu ve istikrarını bozmak isteyenlerin bulunduğu ifade eden Bozdağ, "Elbirliğiyle milletimizi birleştiren ve bütünleştiren Cumhurbaşkanımızın başta şahsı olmak üzere ailesine hücum ediyorlar. Vaktiyle rahmetli Özal'a hücum etmişlerdi ve millete Özal'ı yedirmişlerdi. Şimdi de Tayyip Erdoğan ile milletin arasına duvar örmeye çalışıyorlar. Bu duvarcılara ve onlara harç taşıyanlara diyorum ki artık bu millet kendi evlatları ile arasına duvar öremeyecek, ördürmeyeceğiz" diye konuştu. 

Muhalefet partilerinin seçim vaatlerini de eleştiren Bozdağ, "7 Haziran'daki seçimle, yalan rüzgarlarına dönen vaat furyalarına şahitlik ediyor. Muhalefet partilerinin bu seçimdeki vaatleri kadar ayağı yere basmayan vaatlere ben bunca yıllık siyasi hayatımda şahitlik etmedim. İnşallah 7 Haziran'daki seçimler, vaat furyalarının sona erdiği dönem olacak" ifadesini kullandı.

-Mursi'ye verilen idam kararı 

Bozdağ, Mısır'da, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verilen idam kararına da tepki gösterdi.

Mısır'da yaşananlara sadece Türkiye'nin tepki gösterdiğini dile getiren Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mısır'da darbeci Sisi'nin hakimleri Mısır'ın, Mısır halkının yüzde 52'sinin oyuyla cumhurbaşkanı seçilmiş Sayın Mursi'ye idam cezası verdiler. Mursi'ye idam cezası veren hakimlerin patronu, Sisi gibi kukla hükümetler istiyorlar. Onlar emredecek, o yapacak. Tayyip Erdoğan'a, Avrupası, Amerikası dünyanın başka yerinde birileri emir verebilir mi? Veremez, vermeye güçleri de yetmez. Mümkün değil ama bakın şimdi Mısır'da milletin adamına, merhum Adnan Menderes'e verilen idam cezası gibi idam cezası verdiler. Meşru devlet başkanına idam cezası veriyorlar. Hani sizin demokrasiniz, hani sizin insan haklarınız? Niye ayağa kalkmıyorsunuz? Niye sesinizi yükseltmiyorsunuz? Yine sesini yükselten Türkiye oldu."

Bozdağ, konuşmasının ardından AK Parti Çorum milletvekili adayları Salim Uslu, Cahit Bağcı, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ahmet Sami Ceylan'la vatandaşları selamladı.

Kaynak: aa