ORDU (AA) - Ordu Üniversitesi'nde (ODÜ) "Bal ve Fındığın Birlikte Kullanıldığı Yeni Ürünler Arayışı" çalıştayı düzenlendi.

ODÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen çalıştaya, akademisyenlerin yanı sıra konuşmacı olarak Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman katıldı.

Kahraman burada yaptığı konuşmada, Ordu'da fındık ve bal üretiminin yüksek miktarda yapıldığına işaret ederek, söz konusu ürünlerin değerlendirilmesinde sanayi ve üniversite iş birliğinin çok önemli olduğunu söyledi. 

Fındık ve bal üzerine yeni projeler üretilmesi gerektiğini anlatan Kahraman, şöyle konuştu:

"Değişen dünyaya ayak uydurabilmek için üretim ve ticareti bilimsel esaslara dayandırmak gerekir. Üniversiteleri yani bilimi üretim sürecinde kullanılacak bir araç olarak görmek yerine stratejik bir ortak olarak görmek durumundayız. Üniversitemizde çok değerli akademisyenler uzmanlık alanlarına giren konularda yaptıkları çalışmalarla bizlere yeni ufuklar açacak donanımdadırlar. Bu anlamda Ordu Üniversitesini ve çok değerli akademisyenlerimizi bir fırsat ve önemli birer değer olarak görmekteyiz.”

Çalıştayın devamında Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven Murat, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İslam, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sema Yiğit, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Işıl Barutçu fındık ve bal üzerine yapılan bazı çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgi verdi. 

 

 

 
Kaynak: aa