GİRESUN (AA) - Güce ilçesine bağlı Akılbaba Yaylası'nda ölüme terk edilmiş köpeğe ve yavrularına Kaymakam Ahmet Akyürek sahip çıktı.

Akyürek, köy ziyaretleri sırasında Akılbaba Yaylası pazar yerinde boş binaya saklanmış köpek ve yavrularını fark etti.

Köpeğe sahip çıkan ve bulunduğu yerden alınmasını isteyen Akyürek, "İnsan olan herkesin yapacağı bir sorumluluk duygusudur bizim yaptığımız. Bu hayvanların ağzı dili yok. İnsanlara muhtaçlar" diyen Akyürek, "Bu hayvanları kış gününde dışarı atarak ölüme terk etme yerine onlara yardımcı olmak bizim insanlık görevimizdir. Hayvanlarımız özellikle kışın yiyecek bulamıyor. Biz burada 3 yavrusuyla ölüme terk edilen bu hayvana rastlamasaydık bu kış gününde yavrusu ile beraber açlıktan ölecekti. Allah’tan biz rast geldik de kurtuldu. İlçede yaşayan tüm vatandaşları yaban hayatına duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

Kaymakam Akyürek, sahip çıktıkları köpek ve yavrularının karınlarını doyurduktan sonra yayla yakınlarında bulunan Tekke köyündeki köylülere emanet etti. Akyürek, Güce İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hayvan sağlığı birimi ile irtibata geçtiklerini ve yavruların sağlıkları ile de yakından ilgileneceklerini dile getirdi.

Kaynak: aa