SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nermin Kılıç, kadına yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirtti.

 Samsun Sağlık Yüksekokulunca OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Kadın ve Beslenme'' konulu sempozyumun açılışında konuşan Kılıç, sempozyumun amacının geçmişten günümüze Türkiye'de kadına bakış açısı yanında, kadınların özellikleri, rolleri ve sorunlarını bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirileceğini söyledi.

Kadının toplumu oluşturan en önemli halka olduğunu ifade eden Kılıç, ''Kadına yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bu nedenle kadınların sağlıklı olması geleceğin ve toplumların sağlıklı olması anlamına gelir. Çünkü evde çocukları yetiştiren kadınlardır. Bu nedenle kadınların beslenmesi yaşam şekilleri ve toplumun geleceği açısından büyük önem taşıyor'' dedi.

İki gün sürecek sempozyumda, sanatçı gözüyle kadın, bilim kadını olmak, mutfaktaki kadın, din ve kadın, anne olarak kadın gibi konuların ele alınacağı belirtildi.

Kaynak: aa