ORDU (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gülyalı ilçesinde 60 bin dönüm arazi üzerine kurulması planlanan ve içerisinde çikolata üretim ve satış merkezlerinin yanı sıra oyun ve sosyal donatı alanları ile küçük gemilerin yaklaşabileceği yat iskelesinin bulunacağı proje için çalışma başlattı.

Türkiye'de alanında ilk olma özelliği taşıyacağı belirtilen projeyle ilgili AA muhabirine açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, daha önce başlatılan ancak ortaya çıkan çeşitli sorunlar nedeniyle bir türlü uygulama taslağı hazırlanamayan projeyi hayata geçirmek adına bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın yanında bulunan yaklaşık 60 bin dönüm arazi üzerine oturtulacak projenin maliyetinin 5 milyon lirayı bulmasının beklendiğini ifade eden Yılmaz, uygulama taslağının da kısa süre içerisinde kendilerine teslim edileceğini dile getirdi.

-  "Çok tatlı' bir projeyi hayata geçireceğiz"

Yılmaz, içerisinde çikolata üretim ve satış merkezlerinin yanı sıra oyun alanları, sosyal donatı alanları ile küçük gemilerin yaklaşabileceği yat iskelesinin bulunacağı projenin ihalesinin Mart ayında yapılmasının öngörüldüğünü belirterek, "İnşallah görüntü itibariyle de özellikle çocuklarımızın seveceği 'çok tatlı' bir projeyi hayata geçireceğiz. 5 milyon lira maliyet öngörülen projede çikolata üretim ve satış merkezlerinin yanı sıra birçok çeşitte sosyal donatı alanları yer alacak ve burası özellikleriyle belki Türkiye'de bir ilk olma özelliği  taşıyacak" diye konuştu.

Kamuoyu ile daha önce paylaşılan projenin tamamına yakının değiştiğine işaret eden Yılmaz, bu proje için 3-4 aydır çalışma yaptıklarını anlattı.

Yılmaz, içerisinde hem çikolata üretim hem de satış merkezlerinin olacağı bir parkın Türkiye'de ilk uygulamasını hayata geçireceklerini ifade etti.

 

Kaynak: aa